Sieraden Trends 2016

By
 In Trends

Sieraden trends 2016

In de sieradenbranche is een groeiende vraag naar persoonlijk en op maat gemaakte sieraden. Veel vrouwen hebben een overvolle la met juwelen in verschillende kleuren en lengtes. Het is tijd om deze collectie onder de loep te nemen en eens te kiezen voor een uniek stuk. Of oude of antieke sieraden bij ons laten vermaken, weer een moderne uitstraling te geven. De stijgende vraag naar op maat gemaakte sieraden is duidelijk merkbaar. Sieraden die zich onderscheiden van productie juwelen zijn populair.
“Opvallend is dat steeds meer vrouwen zelf hun sieraden kopen en niet wachten tot manlief de creditcard te voorschijn haalt” aldus Marlies Katy Smit, eigenaresse van MK Jewelry. Marlies, edelsteenkundige en cultuurhistorica is zeer verheugd over deze ontwikkeling. “Vrouwen durven meer, ze kopen hippere juwelen die zijn vervaardigd met bijzondere edelstenen, zoals combinaties van amethist met groene toermalijn of vuur opaal met roze toermalijn. Mannen vallen eerder op klassiekere items” aldus Marlies.

Sieraden trends 2014
 

Bijou moe

Vrouwen hebben anno 2016 behoefte aan echte juwelen. “De bijou-moeheid is duidelijk merkbaar. Toen ik twaalf jaar geleden begon met MK Jewelry, voelde ik hevige concurrentie van de grote bijou merken waar veel vrouwen hun geld makkelijk aan uitgaven. Tegenwoordig kiezen zij eerder voor een uniek stuk waar ze langer plezier van hebben” aldus Marlies. De standaard setjes zoals een parel armband met parelketting of een ring met bijpassend collier worden minder verkocht. Het mix en match concept spreekt vrouwen erg aan: sieraden die je op verschillende manieren kunt dragen. Geen setjes maar bijvoorbeeld hangers die je aan meerdere colliers of armbanden kunt klippen en ringen die je met elkaar kan wisselen en variëren. Marlies:’Je kunt beter je geld besteden aan een mooi juweel waar je jarenlang plezier van hebt dan een duur kledingstuk die je na een jaar weer wegdoet.’

trends-bijou

Sieraden Trends 2016

Bij juwelen zien we dit jaar net zoals in de mode veel bonte kleuren zoals de kleuren groen, paars en blauw. Ook roodgoud is nog steeds erg gewild dit seizoen en ringen met rose en roze quartz, roze tourmalijn of robijn. Het combineren van verschillende stijlen en materialen is een trend, zoals hout gecombineerd met goud en hoorn dat samengaat met diamant. Naast grote stukken geldt dit jaar ook ‘less is more’. Juwelenhuis Pomellato heeft in de Nudo en de Sabbia lijn een mini-versie uitgebracht die draagbaar en ingetogen is: de Nudo met gekleurde edelstenen en de Sabbia met bruine, wit en zwarte diamanten. Dodo heeft dit jaar bedels met emaille zeedieren in allerlei vrolijke kleuren. Ook Bron komt met een kleurige collectie, cabochon geslepen stenen in tulpen gezet die je samen kan dragen en gouden flexbandjes met gekleurde edelstenen.

Voor meer informatie:
www.mk-jewelry.com
www.pomellato.com
www.dodo.com
www.bronjewelry.com

Recent Posts