Over Marlies Katy

Marlies Katy heeft twaalf jaar winkels gehad in de 9 straatjes en de PC Hooftstaat in Amsterdam. In 2015 heeft zijn besloten haar pand te verhuren en zich verder de ontwikkelen op andere gebieden. Door haar liefde voor het vak, juwelen en edelstenen is zij verder gegaan met een online webshop en staat ze op beurzen met haar juwelenlijn. Ook maakt zij juwelen in opdracht.

Marlies Katy is afgestudeerd in de Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie werkte ze bij juwelier Lyppens en Schipper, veilinghuis Christie’s Amsterdam en liep ze stage bij Christie’s in Londen. Ze behaalde haar edelsteenkundige diploma (FGG) in Idar-Obertein

De juwelen kenmerken zich door de vrolijke gekleurde stijl, stoere ontwerpen of juist subtiele verfijning. Als gemmoloog is Marlies Katy altijd opzoek naar bijzondere edelstenen waar zij een ontwerp omheen maakt. Ook kan Marlies samen met u een sieraad naar uw eigen wensen ontwerpen of vermaken. Zij kan de mooiste dingen maken van uw oude sieraden die u niet meer draagt of van sieraden die u van een dierbare gekregen heeft.

Het is de liefde voor individualiteit en kwaliteit van de juwelen wat MK Jewelry uniek maakt. Elke juweel van de eigen lijn is met zorg uitgezocht of hangemaakt en ontworpen om gecombineerd te worden:

Voor een afspraak voor een persoonlijke ontwerp of vragen over een sierraad van de collectie, kunt u een email sturen naar:

marlieskaty@mk-jewelry.nl